Kontrakt

Idag ska det skrivas kontrakt, få nytt lås och nya nycklar igen. Ska även fråga honom om mitt dåliga fönster och drygsladden som går över väggen i vardagsrummet. Hoppas jag får knipsa av den. Alltså ett gammalt tv-jack, där kablarna går rakt ner i golvet och rakt upp i taket till grannarna, inte sådär supersnyggt eller roligt att tapetsera UNDER. För den sitter alltså dryga decimetern ut från väggkanten uppe i taket. Vi får se.
Förrådet ska försöka lösas också. Vet ju inte vad kontraktet säger, men förhoppningsvis behöver jag inte stå för ett trasigt förråd, eller trasigt fönster. Men man kan ju ha otur också..

Hela den här renoveringen kommer ta mycket längre tid än väntat då jag insett att jag måste bredspackla alla rum, alla väggar. Taket i hallen och sovrummet måste färgskrapas och göra om från början. Vägg måste sättas upp mellan sovrum och kök. Och sen kan jag kanske börja göra något. Suck.
Tröttare blir man för var dag som går också, det är jobbigt när man vaknar mer trött och mer slut än vad man var när man gick och la sig.
Frukost kallar, har tagit mig en halvtimme att koka ägg, för jag insåg inte att jag hade satt på fel platta.


Jippie ..

Rysningar

Jag fick rysningar av hockeyn idag. Frölunda spelar faktiskt riktigt bra, det är inte så att alla andra lag är dåliga, Frölunda är bra. Och det var underbart att se dem i stort sett leka runt med Timrå. Inte en enda minut var jag orolig att Timrå skulle ha en chans. Resultatet blev dock bara 5-0 till Frölunda ikväll, det hade kunnat vara mycket, mycket fler mål till Frölundas favör återspeglat från matchen. Timrå var inte alls nära. Dessutom hade Frölunda två straffmissar, varav ena lagd av Sebastian Collberg, 17 år. Som sagt, Frölunda lekte med Timrå!

Sarah och Anna, man kan visst känna starkt inför sport, till och med efter 5-0 målet jublade jag som en dåre och fick fortfarande rysningar i kroppen. Man får både energikickar, välmående och även glädje från sport, och speciellt hockey!

Ja, det är en fröjd att se Frölunda spela nu. Det finns en vilja och nytändning där som inte funnits på länge! Allt snack om Kenta Johansson som troligtvis slutar efter säsongen skulle sakna viljan och det som krävs för att leda Frölunda i år. Kenta har dock gjort ett jäkla bra jobb hitills.
Frölunda 5 poäng före tvåan i tabellen, 3 matcher irad utan insläppta mål, endast insläppta mål på 6 matcher, det ser jäkligt bra ut det här!


Frölunda körde över Timrå ..

Bredspackla

Insåg tyvärr igår kväll att jag antagligen inte har något val än att inom en snar framtid tvingas bredspackla varenda vägg, i min lägenhet. Den tapet som såg minst lös och minst bubblig ut är den i vardagsrummet och när vi började riva dom lösa bitarna igår kom stora bitar med åtta lager tapet ner. Betongen kom fram på flera ställen av att dra av dom lösa bitarna, så det var bara att fortsätta och inse att jag har tusen gånger så mycket jobb som jag väntade mig.
Va tvungen att dra ner all färg från taket i hallen också för det satt så löst. Massa, massa att göra.
I alla rum så sitter det mellan 3-10 lager tapet upp i taket också, och bara av att dra i dom bitarna så får du fram betong och får en skiktning på 5-6 mm. Kul.

Så om det är någon van bredspacklare som läser det här får ni gärna hjälpa mig med någon vägg tills jag får in det.

Det blir ingen mer renovering ikväll, för sömnbrist och slit på kroppen säger att kroppen måste vila ikväll och se å hockey! Frölunda leder med 1-0 efter första mot Timrå, vilket inte alls speglar matchen då Frölunda varit helt överlägsna.
I alla fall, ha det bra!


Love at first sight ..

Natt

Borde sova, men är helt ärligt för trött för att lägga mig. Förhoppningsvis kommer energi och sedan sömn snart.
Det blev tyvärr inte så mycket gjort, massa mer saker som måste införskaffas till lägenheten.
Så imorgon efter intervjun blir det att åter fara till Stuvbutiken för att köpa fler grejer. DRYGT!
Och jag hoppas hinna måla kökstak, slipa vardagsrumstak, halltak, toatak och sovrumstak, samt sedan spackla alla tak! Har även tusen paket att skicka och en dator att förstöra. Samt ett rum att städa här hemma, och på nått sätt försöka få ut byrån ur rummet för att sedan måla den också! Det är morgondagen.
Tisdagen kommer vara minst lika späckad! Hujedamej! Tar fortfarande emot hjälp. Öl och annan dryck kan bjudas på vid behov för tack som hjälpen! :)
Ska försöka jaga ikapp John Blund nu!


My mind is on the blink ..

Ensam

Då vart jag tydligen ensam igen. Alla far iväg verkar det som. Men vad gör det när jag har ett fullspäckat schema!?
Lägenheten är inte på långa vägar färdigstädad än, men jag ska snart fara dit och börja torka takena så jag kan börja måla imorgon. Hur kul som helst. Så finns det någon själ därute som känner att ni har alldeles för lite att göra så får ni väldigt gärna komma och hjälpa till!

Ska tydligen på jobbintervju imorgon också, vilket känns lite sådär lagom onödigt, speciellt om jag ska till Stockholm inom en snart framtid. Men vi får se.

Nej, nu ska jag fara och posta brev och sedan börja skura tak! Jippie!


With blue skies ahead, yes I'm on my way ..

Leklandet

Ja, det var ju så att jag och Sarah låssades vara lesbiska och for till Leklandet med barnet häromdagen. Jag måste säga att jag är mäkta imponerad, och riktigt avundskjuk att vi inte hade sådana grejer när vi var små! Barnet hade hur som helst superkul och lekte en massa. Hon var alldeles slut efteråt och somnade i bilen på vägen hem. Helt klart en värd eftermiddag.
Måste även säga det att barnet vågade sig upp i 5+ rutschkanan flera gånger och åkte ner alldeles själv! Moster blev allt lite stolt i ögat!

Hopp

Bollar är jättekul!Klätterapa


FikaMer klättringMamma är snäll som tar barnet till LeklandetMer hoppande, det är jättelolit


Ja, Leklandet är helt klart värt det. Tycker i och för sig att 120 kr per barn är lite väl dyrt, men så roligt barnet hade för detta så kan man inte annat än undra när man ska få åka dit med henne nästa gång! (Okej, ja, jag hade nog minst lika roligt som Luna!)


Nyckel

Och så var i stort sett torsdagen passerad och jag har fortfarande inte fått nyckeln till min lägenhet än. Blir skogstokig här. Jäkla gamla gubbar i styrelsen! Antagligen kommer jag inte få den förrän nästa torsdag då de har besökstid. Fy, usch, tvi och blä. Känns lagom drygt att bara sitta och vänta på drygjävlarna när det är så mycket som måste städas och renoveras.
Att inte ens få tillgång till att städa när man har betalat för den! Det är fan jäkligt illa!

Och lika illa är det att sitta och vänta på besked om startdatum för jobb. Tusan också. Allt går tydligen emot mig!
Bara sitta och vänta. Jag kan inte börja göra någonting än, för jag måste vänta på att få nyckeln så jag kan mäta väggar och ta mått.
Ja, jag kan inte ens skaffa färg, tapet, golv, kakel, lister, eller nått just nu. Och inte heller sysselsätta sig med jobb. Dryyyyyyyyyyyyygt!


This waitin' 'rounds killin' me ..


Mardröm

Det är sådär lagom roligt att vakna av att man sprängs i tusen bitar. Och att någon (för jag vet inte vem) har krig på Vikingavägen, var också ganska otippat. Men så var det. Och två konstiga stridsflygplan jag aldrig sett förut, den ena med någon enorm kulspruta och den andra som sprutade typ 500 granater i sekunden. Båda flygplanen på var sida om Vikingavägen 20. Och dessa granater va så tunga så de gick ju självklart rakt genom taket.
Alla överlevde, och Tommy sätter sig och tittar på TV som inget hade hänt, Sarah skulle lägga ut Tradera annonser, mor springer och skriker på Tommy för han har tvättat ljus tvätt med röd, och Hannah går ut, och där ligger det en så kallad granat kvar och "pang", Hannah vaknar.
Sjukt knepigt var det i alla fall. Men när jag tänker efter nu så verkade alla fatta att det va en dröm i min dröm, förutom jag.

Vaknade 03:03 av att jag sprängdes i bitar och resterande sömn var väl inte sådär jättebra.
Nu ska jag dock försöka jaga nycklar till min lägenhet, jaga hem en säng, onlineshoppa, och tvätta!


If I die before I wake ..

Sliten

Man blir ofantligt trött av att ränna på stan, leta möbler, färg, tapet, golv, och sedan spendera timmar med att fylla lådor, bära runt lådor, tömma lådor för att fylla på dem igen till max. Förvånar mig inte om flera av mina vackra flyttlådor nu uppgår i en cirka 30 kg om inte mer, flera av dem. Och jisses vad sliten man blir.
Vi har just kokat korv och ska käka korv med bröd här i hushållet, men jag är på tok för trött för att resa mig från stolen och gå och hämta min korv, även om jag är helt utsvulten. Undrar hur detta ska sluta?
Än värre kommer det att bli när jag väl har min lägenhet, och varva jobb med renovering, det kommer nu bli superduperkul.
Har hittat tapeten jag vill ha i sovrummet nu. Dock kommer det nog tyvärr inte bli den, känner inte att jag har lust att lägga 750 kr per rulle just nu. Behöver få in lite pengar på kontot innan vi har råd med dessa utgifter.
Betalade lägenheten idag också. Känns både bra och dåligt, pengarna borta, och har fortfarande inte nyckeln.. Förhoppningsvis får jag hämta den imorgon.

Nu ska jag försöka samla krafter och resa mig upp.


Touch me ..

Planering

Man har och får så mycket idéer när man ska planera renovering. Det tar aldrig slut. Och jag har inte ens fått nyckeln än. Vettetusan hur detta ska gå. Men det blir nog bra till slut.
Har börjat rensa bland mina gamla flyttlådor fyllda med allt skit jag har från tidigare boenden. Inget av värde för den delen heller. Bara massa, massa skit. Vet inte vart jag ska få plats med allt häller.
Det mesta utom soffa är löst, vilket känns bra. Alla sofforna i Sverige lär ju inte ta slut de närmaste veckorna så, jag ligger nog bra till där.
Nu ska mer magasiner studeras, och mer planer göras. Hoppas innerligt att sista brevet kommer snart också så att man får börjar fixa. Det kliar i fingrarna nu.
Ha det bra kära vänner!
Somewhere over the rainbow ..

Sovrum

Igår kväll kom jag på en liten detalj jag vill ha till mitt kommande sovrum. Dock insåg jag att priset för den lilla extra detaljen kommer att ligga på runt 5000 kr, om  inte mer, så alla bidrag är hjärtligt välkomna nu. Har fortfarande inte bestämt tapet till det rummet än, men det lutar som sagt mot en grön tapet jag såg igår. Är inte riktigt säker, kan bli något annat. Men den här andra lilla detaljen, den har etsat fast sig i mitt huvud, och hindrade mig både från att sova och även från att koncentrera mig tillräckligt för att kunna läsa min bok igår kväll.
Och även denna idé kommer att hållas för mig själv tills det är färdigt, för allt mitt ska bara bli mitt och ingen annans. Sådetså!

Har så mycket idéer nu om hur det ska bli, så jag skulle snart behöva ett stort slott för att kunna utföra allt. Jag har inte ens fått nycklar än och har redan gjort om alla rum femton gånger. Jadu, det blir ett stort projekt när jag väl sätter igång. Men det blir nog kalasfint.

Ska troligtvis snart bege mig ut för att inhandla lite färg och börja måla möbler i all denna tråkiga väntan på nycklar.

Och är det någon som har en stor, fin, svart soffa till övers så är ni välkomna att slå en signal eller bara lämna av den på Viking Road!


All I want is you ..

Lägenhet

Jag har tydligen köpt mig en lägenhet. På Skoghall. Hujedamej. Men det känns ändå lite bra sisådär.
Att få ha mitt eget, att få kunna packa upp efter en veckas jobb, att slippa bo på 9 kvadrat, att bara få vara.
Den behöver renoveras, och det ska det göras för fulla tag så fort jag får nyckeln. Vardagsrum blir helt klart grönt. Redan bestämt! Och om det är någon ofantligt vänlig själ där som vill betala min fototapet för 3500 kr är ni väldigt välkomna att köpa den till mig!
Köket, som är nästan obefintligt kommer också bli grönt, men det är mindre prio på det, det är nog det sista som sker.
Sovrummet, som däremot är prio ett lutar just nu mot grönt det med. Har redan hittat perfekta tapeter till det!
Golv är redan utvalt till hela lägenheten, och superläckert också för den delen! Vet att mina kära vän har tittat på samma golv, så jag tänker inte säga vilket eller vartifrån så att vi två kan får vara ensamma om detta.
Börjar även själv att bli rädd för hur det kommer se ut nu. Även badrummet lutar mot en grön inredning. Till och med jag börjar inse att det kanske blir lite för mycket grönt. Men det är ju så sjukt himla snyggt! Jag älskert!
Möbler, där finns det en hel del kvar att införskaffa. Fick tag på en säng idag (fick tag på är väl överdrift, jag fick ett ja-besked från en bekant om att ta över vårdnaden av sängen), dock ska säng monteras isär och målas först. Vitt ligger högst på listan, ett rent, fint, vitt sovrum (med gröna väggar då). Finns även en möjlighet för svart..
Har en IKEA Malmbyrå som även den ska rustas upp och målas (jadå, det ska allt gå att måla den med rätt färg).
Soffa är för tillfället obefintlig, men har stora planer för den också, med tanke på hur resten av vardagsrummet SKA se ut. Jag vet precis hur jag vill ha det, och det är MIN lägenhet så jag för göra vad jag vill! MEGAGLADSMILEY!

Lyckades köpa mig en fin grön lampskärm med en sumpersnygg lampfot idag, som ska placeras någonstans i min kommande gröna koja!
Efter soffan är det köksbord och stolar, samt en tv-bänk som ska införskaffas, tror jag har färger och former för det mesta av det i huvudet.

Som sagt, vet precis hur jag vill ha allting, vet dock inte hur och om det kommer att bli möjligt att uträtta än. Som sagt, tapet till EN vägg för 3500 kr, ja, då far pengarna iväg fort. Så alla möjliga slags bidrag välkomnas med glädje!

Har även fått andra så kallade glada besked idag, och saker kunde inte vara mycket bättre än vad de är just nu! Om alla skulle ha dagar som denna så skulle det inte finnas några krig här i världen!

Får se om det kommer läggas upp några bilder på alla projekt som jag kommer ta på mig. Förhoppningsvis.

Ha det bra, och jag betraktar endast de som bidrar på olika sätt till min kommande lägenhet som mina vänner!


Yesterday you told me about the blue, blue sky

RSS 2.0