Curry

Tänkte göra en ordentlig lunch idag och slängde ihop lite kyckling, ris och hemmagjord krämig currysås. Såg fram emot måltiden, men den där satans currysåsen smakade knappt curry alls! Jag ökade dessutom på receptet från en tesked curry och hade istället i 3 matskedar, men nej, inte tusan smakade det tillräckligt med curry för min del. Så hur gör man för att få curry att smaka curry?


Vattenläcka

Vissa saker gör mig riktigt arg. Vattenläckan i sig va inte så jobbig för mig, jag duschade och bunkrade upp över 50 liter vatten innan det försvann helt. Dessutom va jag på kronoparken och fick låna dusch och dunkar fyllda med vatten under dagarna då jag inte hade något rinnande. Det som däremot stör mig mest är dessa jäkla idioter som när vattnet började sippra igen bestämmer sig för att sätta igång tvättmaskiner och diskmaskiner när trycket fortfarande är såpas dåligt att det är bra många hushåll som fortfarande är utan. Hur tusan kan vissa människor vara så själviska och bara tänka på sitt eget välmående? Speciellt när dessa människor som kommenterar Hammarö Kommuns status, där hälften skriver att dom inte har fått vatten, som själva skriver stolt över att dom har satt igång tvätt, disk, tappat upp bad, m.m. Detta stör mig något så extremt, själviska människor är nog det värsta som finns! Usch vad jag ogillar egoister. Hur kan man läsa och tycka synd om dom människor som inte har vatten för att sedan berätta glatt att dom använder det för fullt i varenda kran. Nej, ett nackskott skulle till och med vara för milt för dessa, skicka ut idioterna i öknen ett år så får dom allt pinas, och förhoppningsvis lära sig att använda sitt vatten med omsorg! Nej, jag va en av dom första som fick tillbaka mitt vatten, men massvis av mina nära drabbades av bland annat dessa egoister som måste slösa på allt innan vi hade fullt tryck, det gör mig bara så förbannad!


Trött

Igår sov jag nästan hela dagen. Upp ett par gånger för att käka frukost, greja och fixa men sov ändå flera timmar under dagen, somnade dessutom runt 22 igår och vaknade inte förrän 09:30. Nu börjar jag faktiskt förstå att alla dom tinnarnas sömn jag har missat dom senaste veckorna har jag faktiskt behövt. Nog för att jag mår bra av 6 timmars sömn per natt, men när man är nere på 2-3 timmar per natt flera veckor i streck, då tar banne mig energin slut. Är fortfarande extremt trött. Har vin som måste drickas upp innan det blir dåligt, men vet inte om jag pallar, då däckar jag säkert.


Gnälla

Jag tänkte också börja gnälla över livet som vattenlös. Eller ja, på underhållet av vattenledningarna här i alla fall. Nån dag måste ju folk (som styr) börja inse att på vissa produkter måste man lägga ner tid och timmar för att upprusta, alternativt byta ut, reparera eller vad som helst, innan olyckor faktiskt är framme. Visst så kan man klara sig utan vatten någon dag, speciellt när det finns möjlighet att hämta för drickande, matlagning, lättare tvätt, etc, men så bekväma vi är och beroende vi faktiskt har blivit av att ha rinnande vatten är inte något att strunta i, eller ta lätt på. Tänk alla barnfamiljer, ålderdomshem, vårdcentraler, som faktiskt har ett riktigt behov av vatten. Dom drabbas dom med. Jag som är frisk (och hörde om läckan innan vattnet tog slut hemma hos mig) hann bunkra upp med vatten, åker in till stan och hämtar mer samt tar en dusch imorgon. Jag kan göra allt det där. Vilken äldre som bor på ett serviceboende kan åka iväg så? Nej, när man vet hur gamla och dåliga ledningarna är, så tycker jag faktiskt att man borde börja se över ledningarna tidigare. Dessutom så måste man väl för Guds skull ha någon form av livslängd på dessa delar också? Vi flygmekaniker kanske också skulle börja jobba på detta sättet? När kärran kraschar kan vi undersöka och beställa reservdelar och laga!?


Fjortis

Varför är fjortisar så extremt blåsta? När jag är på väg hem från Mörudden så passerar jag en liten fjortis som vid busshållsplatsen. Hon står i linne och kjol och huttrar som bara den, och står och gnuggar dom bara armarna. Bredvid henne står en kille, fullt påklädd, men en jacka i handen dessutom. Varför är dom så jäkla korkade att dom klär av sig såpass mycket att dom fryser så oerhört? Visst att vissa inte fryser som går nakna, men det här är ju bara löjligt. Och extremt korkat! Dessutom var det inte ens snygga kläder hon hade på sig. Jäkla pucko!


Sömnlöst

Ytterligare en gång sömnlöst. Till mitt stora oflyt insåg jag att mina kära sömntabletter (hormontabletter för att vara exakt) är slut. Tror visserligen inte att dom hjälper direkt, men eftersom dom är så milda så skadar det väl inte att trycka i sig. Men nej. Drygt bara att jag ska upp till två skräpmöten på arbetsförmedlingen (Sveriges mest inkompetenta förening). Smart som jag är så körde jag i en ojlinpackning i håret också som jag troligtvis inte kan tvätta rent utan öl imorgon bitti. Smartare att jag inte har någon öl hemma. Smartast att jag måste åka långt innan systemet öppnar. Känns ju lagom lockande att åka ut på stan (läs byn) med flottigt hår, som dessutom luktar bajs! Nu ska jag kolla på Morden i Midsomer och fortsätta mysa med min oljeturban tills Herr Blund behagar komma!


Hack

Samtidigt som blogg.se bytte version och slutade fungera i mobilen va det någon jäkel som var in och bytte lösenord på min användare. Eftersom själva bloggen är på min gamla mail, som jag aldrig kollar, där jag hade ca 30000 olästa mail, blev även mailkontot spärrat samtidigt. Efter mycket krångel för att ta mig in på den gamla mailen kunde jag tillslut få tag på lösenordet hit och börja dryga igen. Jag vet fortfarande inte vem det var som ansåg att det var kul att jävlas med min blogg, som jag endast använder för privat bruk och framtida minnen (har hjälpt mig så otroligt mycket att minnas händelser, både bra och dåliga, bara av att gå tillbaka och läsa). Med tanke på att jag mest svamlar här och inte gör en fluga förnär så förstår jag inte riktigt grejen, men haha, nu lär inte människan lyckas igen! Så bered er på att bombas, då jag till och med har tagit till gamla metoder såsom papper och penna för att skriva av mig. Nu jäklar ska ni få läsa så att ögonen blöder (bara trams dessutom)! Nu ska jag gå och lägga mig med min halva morfinfylla (hade precis hällt upp koppen full och står med flaskan öppen när hårborsten flyger ut ur badrumsskåpet och skrämmer mig så jag flyger i taget och all morfin flyger öre väggar och golv, en halv dos hade jag kvar i alla fall). Nu får jag hoppas på bättre lungor och bättre nerver om jag ska överleva alla kommande nätter! Go'natt


RSS 2.0