Mästerkock

Mästerkock som jag är så stekte jag köttbullar och åt ihop med färdigköpt potatissallad. Jag är riktigt imponerad av mig själv hur jag lyckades så bra med maten! Färdiga köttbullar att steka på! Fyfan.
Men lite mat behövdes nog, känner mig faktiskt lite piggare nu.
Tandbortsning står på listan sen bussen in till stan!


Skoghallskalaset

Tyckte det mesta var ganska skit faktiskt. Det enda bra med dagen var att jag fick tag på en mascara, 20-procent billigare. Sen var det mest skit, och massa gamlingar och ungar som stog i vägen överallt. Det var typ helt omöjligt att gå på gångvägarna hem. Nej, drygt var det. Förstår inte varför man ger en sådan här liten fjantig grej ett namn?!

Nu ska jag försöka bli människa igen!


Arg

Börjar bli lite smått trött på skräpiga Bredbandsbolaget. Först så skickar dom fel grejer till mig, när jag väl får rätt och ett fungerande internet så händer nått annat, och jag har inte haft internet dom senaste dagarna på grund av nått fel. Nu är det sammanlagt 2 veckor utan normalt fungerande internet. Beräknad åtgärd är dessutom måndag kl 14:00.
Nu skiter jag i det här och byter till comhem, för Bredbandsbolaget är skit.
Dessutom är mina 10GB på telefonen uppanvända så nu har jag supersegt internet på telefonen också.
Jävla Bredbandsbolaget, skräp rakt igenom..


Sjukligt

Även jag verkar ha dragit på mig någon förkylning eller nått. Värkande hals, värkande huvud, lite feber (37,7 visserligen efter att jag tagit febernedsättande och har normalt 36,0).
Jag är inte döende ännu, men tusan vad kasst med energi jag har. Orkar knappt nånting just nu.
Har diskat upp hela berget i alla fall. Men varken orkar laga mat eller äta mat. Måste försöka få i mig nått snart för annars tar Alvedonen död på min mage tror jag.
En dusch, och sedan mat, sedan mer Alvedon, efter det så kanske jag känner mig lite mänsklig igen..


Disciplinnämnden

Tydligen är svenska folket sådär genomkorkade igen (speciellt dom som läser Aftonbladet just nu).
Jag förstår verkligen inte varför man yttrar sig när man bara gnäller och inte har någon aning om vad man snackar om.
En händelse inom svenska elitserien går till DN antigen via en anmälan från domarna eller automatiskt genom ett match penalty. Svenska klubbar anmäler ju inte varandra längre (bortsett från fjolårets slutspel)..
Så i och med detta så gick Hyvönens ärende direkt till DN, dom tog beslut från hans tackling, hans handlingar runt omkring och även att han tidigare har varit straffad. Ett tidigare ärende hos DN ska ju även det ge ett automatiskt hårdare straff vid andra tillfällen. Så sex matcher känns varken för hårt eller för milt enligt min åsikt.
Nu är jag faktiskt objektiv i frågan och bortser från att jag vill ha bort Hyvönen från FBK.
Med tanke på att onsdagens tackling inte var sådär superful (men ändå mot regelboken) så tycker jag att straffet är rimligt med tanke på händelserna i Oktober då han blev avstängd första gången.
Och till er alla korkade människor, crosscheckingen på Sanny Lindström hade DN ingenting att göra med, då det aldrig vart anmält så dom kunde granska det. Samma sak med armbågstacklingen mot Wallin i första semi-finalsmatchen.
Hänga ut disciplinnämnden för att dom ger Hyvönen ett hårt straff men ingen annan är bara riktigt ointelligent!

Av dagens händelse så har jag i stort sett lärt mig att intelligensnivån på Aftonbladet och dess läsare/kommentarer är så sjukt mycket lägre än vad jag klarar av (dom är till och med såpass ointelligenta att det finns risk att det smittar av sig) så jag ska banne mig radera appen nu.
Det har gått på tok för långt.
Och till er alla korkade FBK:are som skriver att Brynässpelarna bara dyker och fick med sig avstängningen på Hyvönen så har dom inte ett jäkla skit med det att göra. Hyvönen gav en tackling som inte följer reglerna, that's it!

Puckon!



Hyvönen

Helt klart rätt beslut! Jag har varit anti Hannes Hyvönen hela säsongen och anser att Färjestad klarar sig bättre utan honom!
Nog för att han har gjort vissa mål, men han har inte tillfört någonting varken till spelet eller laget. Ful och sniken är vad han är, bara väntar på att resten av laget ska spela och passa till honom. Jag hatar sånt spel (det är inte ens riktigt spel!).
Däremot med den svaga truppen Färjestad har just nu så kanske det här kommer påverka laget hårt. Jag är i alla fall glad att slippa se Hyvönen på isen dom kommande matcherna!


Huvudvärk

Har haft huvudvärk ända sedan jag vaknade. Lagom drygt att jag inte får någon bot på det. Har massvis jag måste göra, men huvudvärken stjäl väldigt mycket energi just nu.
Ska försöka med mitt berg av disk i alla fall..


Zoo

Såg just klart We bought a zoo. Som va precis sådär barnslig som jag trodde den skulle vara. Men helt okej, lite halvdryg emellanåt, men hyfsat annorlunda. Dock har jag alltid varit lite anti glada slut, för det är alldeles för förutsägelsebart..
Ett stort plus för att lill-tösen är så galet söt! Tråkigt att alla barnroller är så överdrivna och likadana varje gång.
Nu ska jag försöka mig på att somna!


Femman

Jag vet inte vad det är för håla jag lever i, men varken Ica eller filmaffären hade trisslotter. Så det slutade med två femmanlotter, och jag vann inget.
Jag va inte så tursam som jag trodde.
Struntsamma.
Nu blir det American Horror Story!


Deklaration

Yes!!! Jag får tillbaka en liten slant! Så jäkla skönt! Speciellt med tanke på att det är min sjätte deklaration och jag har betalat så många gånger tidigare.
Mer än väntat dessutom. Trodde jag skulle i princip ligga +- noll typ, så det var positivt! Superhärligt!
Ska springa ner och köpa mig en trisslott (även om jag sög på darts idag så känner jag mig turlig)!


Samtal

Samtalet kom för flera timmar sen och gick helt okej faktiskt. Dock så är mina chanser extremt förminskade då de vet att det inte är mitt absoluta drömjobb, och jag kunde heller inte lova dom att jag skulle stanna om jag skulle få andra erbjudanden. Så vi får se, det kan bli ett stort hinder, då som verkligen letar folk för ett långsiktigt samarbete (flera år och mycket mer).
Det verkade som om det var möjligt att flexa en hel del, vilket är bra, för då skulle jag inte behöva ge upp Hammarö än!
Vi får se!


Väntar

Sitter och väntar på ett telefonsamtal så jag kan ha min "intervju". Känns jäkligt skönt att ta den första över telefon, så jag slipper åka upp till Stockholm utan att kanske ha några chanser alls. Om jag det blir så att jag åker dit, så är det för att första intervjun har gått bra. Det känns enklare och tryggare.
Nu är det bara att sitta och vänta!


Moster

Jag gick iväg till min kära moster för att kolla hockeyn (min föredetta typ styvmoster, eller vad man ska kalla det).
Jag var oerhört besviken av hockeyn, Färjestad spelat mestadels av matchen riktigt uruselt! Om dom fortsätter spela såhär så vill jag inte se dom som svenska mästare ens, för dom förtjänar det verkligen inte just nu..
Nej, Färjestad dags att börja få lite ordning på spelet och att börja åka skridskor!
Det var trots förlusten trevligt att umgås och bara slappa och töla lite.
Nu måste jag verkligen leta upp mina räkningar!


Leklandet

Det blev en tur till leklandet idag med kära syster och lilla Luna! Vi hade jättekul!
Dock gjorde vi inte mycket mer än att hoppa studsmatta och åka kana (Sarah satt bara och läste tidningar medan jag och Luna lekte). Men vi lekte i alla fall en stund.
Luna tyckte den stora rutschkanan var jätteläskig, så jag tvingade upp henne i den och tog sedan tag i henne där uppe och höll i henne medan vi åkte ner. Inte så snällt att tvinga henne till nått hon inte vill, men väl nere skrek och skrattade hon av glädje och ville åka igen! Jag va däremot tvungen att åka bredvid nästan hela tiden, så även jag var ju tvungen att springa upp för dom där trapporna tusen gånger. Jag börjar bli för gammal känner jag...


Räkningar

Nu är det den där tiden på månaden igen när räkningar borde betalas. Jag har faktiskt inte så mycket emot det, så länge som jag kan hitta dom.
Vissa går dessutom hem till mamma och några till mig. Det ligger säkerligen en i väskan som jag tagit med hem från mor, men nu då? Dom bara försvinner. Får bli dagens problem att försöka hitta alla..


Hortensior

Jag har två hortensior som är extremt törstiga och håller på att torka ut. Jag har nog gett dom en liter vatten var idag och sprejar dom dessutom med vatten för att dom ska må bra. Ändå är dom torra. Någon som har ett bra tips för att få dom att må bra? Den ena är mycket torrare dessutom..
Skötelsråd tack!?


Dryck

Törstig?
Förutom 24 burkar Cola, 24 flaskor Loka så innehåller även mitt kylskåp 3 stora flaskor Ramlösa, en flaska vin, typ 10 bärs, några litet juice, 2 liter outspädd saft, en liter mjölk.
Hemma hos mig äter man inte, här dricker man sig mätt!


Ordning

Nu är soffan på plats och snart kan man börja få ordning på allting på riktigt. Har dock hur mycket kartong som helst som soffan var inlindad i som måste slängas. Undrar om man kan göra en fuling och slänga det i pappersförpackningscontainern här? Eller om man måste till en riktig för kartong?
Soffan passar i alla fall jättebra. Även nya mattan (lite fel grön färg, men det duger).
Nu ska mer saker fixas!


Morotskaka

Ibland måste man få lyxa till det lite också, så det blev en smaskig morotskaka och två koppar kaffe!
Alltid lite trevligt och mysigt att gå ut sådär. Håller med Sarah om att fika är heligt! Även om man inte har mycket att göra så är det ett trevligt tidsfördriv och massa energi som man får från att bara komma ut och ta en kopp kaffe.
Nu ska jag gå och köpa vatten, får ju vätskebrist i den här värmen!


Fika

Ska snart springa iväg på en liten fika ned kära syster (den som faktiskt dricker kaffe).
Efter det står det soffihopsättning på schemat, tv-bänksbyggande och några vändor upp på vinden. Även Netto står på dagens att göra lista, vatten ska införskaffas.
Så lite har man allt att göra idag!


Ottway

Once more into the fray
Into the last good fight I will ever know
Live or die on this day
Live or die on this day


Cykla

Självklart var jag tvungen att få lite barndos idag, och kunde inte hålla mig borta från älsklingsbarnet. Måste ju passa på medan jag fortfarande har gångavstånd.
Vi va ute både på riktig cykel och sparkcykel! Hon börjar bli både stor och duktig på allt det där stora barn gör.
Herregud, tur att jag har nära vänner som snart ger mig en till!


Tandjävel

Har än en gång fått hemskt ont i tandköttet från samma jäkla visdomstand. Så jag drog till apoteket idag och köpte upp hela deras lager med corsodyl. Så förhoppningsvis kanske det kan bli bra av sig självt lite lättare denna gången. Däremot blev jag så jäkla illamående av skiten sist så jag vet inte om jag har lust med det.
Annars får gärna nån snäll person komma och dra ut skiten på mig!?


Jobbintervju

Fick just ett samtal, om en jobbintervju. Inte nödvändigtvis mitt drömjobb, men inte heller alltför fel. Däremot är det självklart ett Stockholmsjobb, med normala arbetstider. Vilket innebär att jag kommer bli tvungen att flytta till Stockholm på riktigt. Jag vet inte om jag är redo att ta det steget än. Om jag vill lämna Hammarö för Stockholm på heltid?
Ett skiftjobb hade varit perfekt, några dagar där, och några dagar här.
Vi får se. Jag måste i alla fall kolla tåg och möjligheter för att åka upp på en intervju och se vad som händer först.
Men Stockholm? Jag är ju för tusan bonde ju!


Film

Har just sett The women in black.
Helt okej film när man kommer över att Harry Potter faktiskt inte är Harry Potter i denna film. Halvkass story, men man satt ändå och vred sig lite. Inte för att den nödvändigtvis var läskig, utan man mer väntade på att något skrämmande skulle hända. Men så är det väl alltid? Man sitter spänd och väntar och sedan när nått väl händer hoppar man som Stefan Holm. Så hoppig var dock inte denna filmen, men klart sevärd. Lite jobbigt var det när han springer runt med ett ljus i handen, man i stort sett bara väntar på att han ska ropa Lumos eller nått liknade. Samt att filmen börjar med att han reser tåg, precis som i Harry Potter.
Jag somnade i alla fall inte, det är ändå ett hyfsat betyg!


Våffelkalas

Självklart är vi hos farmor och käkar våfflor idag på denna heliga våffeldagen, med farmors heliga våfflor! Supergott var det, men nu ligger jag på en soffan i någon slags koma. Jättemätt och jättetrött (trots 3 koppar kaffe) försöker jag nu överleva resten av dagen.
En slagborr ska försöka ordnas, och efter det så får det vara bra för idag. Tillbakaställningen av klockan stal ju en timme från min sömn så då blir man trött!


Köra

Det gick faktiskt jättebra att köra med stort släp själv. Ross fick köra från Mio till hem, och när vi hade lastat ur soffan så körde jag tillbaka släpet själv.
Även om jag är besviken på personen som skulle hjälpa mig så var det riktigt roligt att köra! Och nu när jag har gjort det så vet jag att jag inte måste ringa efter hjälp varje gång, vilket är bra. Dags att bli självständig.
Nu är det dags för våffelkalas!


Besviken

Ännu en gång sviken av samma person. Så många gånger man har lyssnat och förlåtit men det är samma visa varje gång. När ska jag lära mig att inte tro på orden som uttalas? När ska jag lära mig att inte ha förhoppningar på denna människa?
En riktigt fin och bra dag, som redan har blivit en riktigt kass dag.
Jag ska snart ut och köpa soffan. Tydligen får jag köra med släp själv också för första gången. Förhoppningsvis går det bra. Just nu bryr jag mig inte.
Nej fyfan, när ska man sluta bli besviken?


Brandvarnare

Brandlarmet tjöt igång för fullt tidigare ikväll. Ross flyger upp och springer ut i köket och börjar vifta upp i taket. Jag som visste att brandvarnaren ligger nånstans (då jag inte har något att fästa den i i taket) kommer inte ihåg vart den ligger. Till slut hittar jag den inlindad i en handduk på spisen. Inte så konstigt att den tjuter igång när Ross håller på att värma pizza i ugnen..
När allt är över och brandvarnaren är tyst och vi har satt oss igen så ska Ross gå och ta ut sin pizza. Jag ligger i sängen och kollar på film när jag plötsligt hör massa bankande. Pizzan hade bränt fast i plåten och Ross försökte få loss den genom att slå plåten hårt i golvet. Uppenbarligen lyckades han inte.
Däremot är nog mina grannar ganska frustrerade på oss nu, med tanke på att brandvarnaren tjöt hur högt som helst, vi sprang runt som dårar och skrek till varandra för att försöka överrösta brandvarnaren, sedan allt dunkande i golvet. Hujedamej!


Rygg

Nu när armbågen har börjat fungera igen så bestämde sig ryggen för att strejka. Idag har jag faktiskt inte gjort någonting ansträngande så jag förstår inte var all ömhet kommer ifrån?


Soffa

När jag fot runt inne i staden igår och kollade på massa skräp outlets så åkte jag även till Mio och bokade en soffa. Nu har jag även bokat släp och min far för att åka och hämta soffan imorgon innan vi ska på våffelkalas hemma hos farmor.
Dock kommer den att bli ståendes ouppackad i mitten av rummet tills jag kan få ordning på mina jäkla lister. För just nu ser det förjäkligt ut. Dock måste jag försöka få låna en slagborr innan jag kan få listerna på plats.
Massa krångel! Hade ju varit tusen gånger bättre om konstruktionslimmet faktiskt hade funkat!


Armbåge

Jag vaknade mitt i natten med en armbåge som värkte galet mycket (det är inte på grund av pilkastningen, för det är andra armen) och jag kunde inte röra den alls. Nu börjar rörelsen komma tillbaka lite, och smärtan har gått ner lite. Men jag kan knappt göra nånting.
Så kan någon komma hit och tvätta håret på mig?


Darts

Dags att kasta lite pil igen! Som jag har längtat. Det var flera veckor sedan, minns inte ens när det var. Då är det riktigt illa! Så jag hoppas jag inte är alltför ringrostig nu. Speciellt med tanke på att Ross har spelat varje dag i flera veckors tid.

Ha en fin fredagskväll alla fina!


Outlet

Dom nya ouleterna i Karlstad var ju i stort sett totalt värdelösa. Antingen galna kläder med galna priser eller världens oreda och omärkta varor. Jag förstår inte hur man kan öppna ett ställe utan göra i ordning först? Vill man inte ge ett snyggt och fräscht intryck?


Humla

När jag var ute och rökte morgonciggen tidigare imorse blev jag attackerad av en humla. Jag blev helt ställd, visste inte om jag skulle springa iväg eller gråta.
Nu inser jag att jag faktiskt saknar vintern. Varför måste vi ha massa humlor och getingar? Nej, fyfan, är livrädd för dom, speciellt getingar. Jag har inga problem med spindlar, kryp, ormar eller nått som alla andra har fobi för, utan getingar.
Usch, nu förstår jag varför folk får vårdepressioner!


Bil

Dags för en bilfärd in till staden för att plocka upp manligt besök!
Så fort jag är hemma så tar jag och springer iväg till drömmarnas land med John Blund, för satan i gatan vad trött jag är!


Gym

Följde med kära syster en snabbsväng till gymmet tidigare ikväll. Det blev inte sådär superavancerat eftersom dom bara har ett löpband och jag har en jäkligt kass handled (som tydligen aldrig hade tänkt att läka).
Men trots den korta stunden i roddmaskinen och de lätta vikterna jag använde gav det en hel del mersmak! Så hädanefter kommer Sarah Kumlin inte att få vara ensam därinne längre.
Nu ska jag bara få tummen ur och försöka hitta någon form av rehabträning för handleden, för nu har jag verkligen problem. Ingen styrka, helt plötsligt hugger det till och jag klarar inte ens av att hålla en bomullstuss med handen, eller så strålar det som en elektriskt stöt när jag tar i för mycket, eller så värker den bara konstant. Så nu måste den fixas!
Funderar på vad det är jag har gjort med den!? Om den faktiskt var bruten (med tanke på att jag lät den läka i typ en timme) då det inte går över. Första veckan i oktober hände det. Jag menar någon gång måste den väl läka?

I övrigt har mat lagats, gräddstekt kyckling med spenstpasta! Supergott! Jag blev till och med imponerad av mig själv med denna bedrift då jag tidigare kanske inte har varit någon höjdare i köket.
Efter det förstördes ju i och för sig allting när jag och A&K drog in till stan för att köpa iPad-fodral och vi avslutade våran shopping på McDonalds.

Skitsamma, nu ska jag försöka fixa mitt internet!


Kul

Det är jättekul att leka med min nya iPad även ifall jag inte har nått internet.. Jag gissar på att iPaden kommer stjäla mycket onödig tid av mig. Tyvärr. Men än så länge gör det inget. Bara en premiärtur, och den får man lägga lite tid på. Så fort min kyckling är tinad så ska jag laga mat!


Leksak

Wihoo, första inlägget på nya leksaken!
Fyfan va liten iPhonen blev helt plötsligt! Man blir bortskämd när man har en stor och fin iPad att leka på..
Nu ska jag leka lite till, sen blir det lunch!


Internet

Min strömkabel till routern la av häromdagen, så jag ringde in till Bredbandsbolaget och bad om en ny. Samtidigt så bad jag om att få byta router, då den jag har är jäkligt kass. Kommunikationen på Bredbandsbolaget fungerar ju inte för fem öre, då puckona (ursäkta mitt ordval) skickar en ny router men ingen strömkabel. Vafan ska jag med två routrar till när den enda strömkabel jag har inte funkar? Jäkla dårar! Och med tanke på att jag redan nu gör slut på dom 10GB jag har på telefonen varje månad (jag vet ärligt talat inte hur dom kan ta slut!?) så har jag ingen lust att sitta och använda mobilen för att betala räkningarna. Speciellt inte när jag betalar för högsta hastigheten hos Bredbandsbolaget.
Puckon!


Slutspel

Då var det över för denna gång. Det är ju faktiskt lyx att som Frölunda-supporter få se sitt lag gå till slutspel i alla fall. Skämtåsido. Det är tragiskt. Med tanke på att Frölunda har i stort sett sedan juluppehållet varit grymma och det lag som statistiskt sett varit bäst, så är det oerhört tråkigt att slutspelet endast varade 6 matcher. Men spelet under kvartserien var inte Frölundas bästa spel heller. Då förtjänar man heller inte en semfinalsplats.
Så grattis Färjestad (tack och lov för det, för annars hade jag väl varit helt knäckt idag) och grattis Brynäs! Det kommer bli en mycket intressant och spännande serie att följa!

Tur att Luna är lika snygg i Frölundas färger som kan trösta mig lite i denna sorgens stund!



Montering

Såhär håller man listerna på plats!


Massage

Jag har just varit och fått en helkroppsmassage av min vän Caroline! Helt gudomligt underbart. Jag känner mig som en helt ny människa såhär efteråt. Kroppen känns både fräschare och lättare.
Så om ni bor häromkring är ett tips att gå till henne. Hon är utbildad, har riktigt skattesedel och tar cirka 300 kronor i timmen. Helt klart värt det!

Det var längesen jag mådde såhär bra. Till och med snuvan i näsan försvinner. Nu ska jag bara bota törsten lite innan lister ska tryckas in.


Mangla

Jag håller även på att tvätta idag. Så jag sprang ner till tvättstugan för att ta ut sista maskinen (den får hängas i lägenheten) och två maskiner som var färdiga i torktumlaren.
Till min förvåning märkte jag dock att det var 30 minuter kvar på tvättmaskinen. Sedan när tar en 40 graders tvätt (med enbart ett par pyjamasbyxor, en t-shirt och två linnen) sammanlagt över 1,5 timme? Maskinen måste börja kollapsa där nere för den luktade dessutom lite bränt..
I alla fall, lat som jag är orkade jag inte gå upp igen (min tvättid var ju slut också för den delen) så jag stannade kvar där nere och försökte desperat underhålla mig med något. Det slutade med att jag manglade typ allting. Och vilken skillnad det blev! Tar banne mig ingen plats alls längre!
Riktigt imponerad, även om mangeln i sig borde pensionerats för 50 år sedan.


Dammsugare

Nu har jag två dammsugare (ej ätbara). Båda är från stenåldern. Men nog fan suger dom bra båda två (om man tömmer dammsugarpåsen). Så nu ska två lister finsågas sedan blir det limning! Wihoo.
Återkommer senare om resultatet blir bra!


Kommentarer

En av mina hobbys den senare tiden har ju varit att gå in på olika tidningar, bloggar och forum för att läsa kommentarsdelen (jag har ju självklart läst nyheterna också för att faktiskt inse vad det handlar om). Det är verkligen helt fantastiskt hur människan fungerar och tänker. En vanlig artikel i, säg typ Aftonbladet är ibland bara tre ord från att skapa ett nytt världskrig.
Vad hände med att visa andra människor respekt?
Vad hände med att respektera andra människors åsikter?
Vad hände med att kunna diskutera utan att gå till personangrepp?

Zlatan, moderaterna och polisgranskningen är några av dom ämnen som verkligen kryddar till det mellan folk.
Dom som stödjer Zlatan är inavlade blattar, dom som inte stödjer honom är rasistiska svenskar. Sedan när rasbestämdes man av sin åsikt om en fotbollsspelare?

Varje dag är det något nytt. Det bar ett jäkla liv när den där Mirakel-låten gick vidare i Melodifestivalen. Folk kommenterade att svenska folket var dumma i huvudet, dom var mongon och allt möjligt för att dom hade röstat fram det bidraget. En ensam stackare går in och säger att han faktiskt tyckte låten var bra och blir direkt påhoppad av tusentals andra bittra svenskar.
Nu tycker jag också låten sög, men för tusan låt dom få som faktiskt tyckte om den tycka om den i fred! (Däremot tyckte jag att Jag reser mig igen av Thorsten var riktigt bra!)

En annan sak som får mig att fundera är också hur svenska folket kan ha så olika uppfattning om någonting. Hur verklighetsuppfattningen varierar hos alla.
Det står klart och tydligt i texten, "vi funderar/vi har ett förslag" och mer än hälften av dessa skriver inlägg om att den som kom med förslaget borde dö, den som kom med idéen försöker förstöra Sverige.
Svenska folket borde bättra på sina kunskaper i svenska, för dom är riktigt kassa när det väl kommer till kritan. (Jag vet att jag har massa stav- och ordfel många gånger, men det är lätt hänt när man skriver på mobilen. Däremot kan jag åtminstone läsa innan jag hackar ner på något!)
Även om svenskarna kan läsa (i vissa fall visar dom faktiskt den kunskapen) så vägrar man tro på fakta. Som exempel om någon bevisar att mister x är världens rikaste man så vägrar nästa tro på det för mister y har en snyggare bil än vad mister x har. Dåligt exempel visserligen, men hela grejen gör mig bara knäpp.
Svenska folket är pinsamt inskränkta ibland..

Till en annan grej jag finner otroligt är hur man kan gå in och läsa en blogg för att sedan kommentera hur patetisk bloggaren är, hur mycket man hatar bloggaren. Även kommentarer som: du är så jävla ful ock äcklig, ingen vill läsa din blogg!
Ursäkta mig, men vafan gör man inne på bloggen i så fall? Om man nu avskyr någon såpass mycket, varför bryr man sig då om att läsa människans blogg?
Korkade dumma människor!
När det gäller bloggarnas kommentarsidor är nog Hanna Widerstedts dens som är värst. Antingen är det folk som hatar henne, eller små patetiskt fjäskande inlägg. Det finns nog inte en enda vettig människa som kommenterat där. (Ryktet går ju i och för sig om att hon ska ha skrivit alla snälla kommentarer själv, och normalt folk skrivit de elaka!?)
Efter några gångers studerande är till och med Aftonbladets kommentarsdel tusen gånger givande.

Jag blir bara så frustrerad när man inte får ha sina egna åsikter och när folk lägger ner såpass mycket energi på att hata ...


Rent

Nyduschad med supertvättat hår, nytvättade lakan i sängen, nytvättad pyjamas. Kan livet blir bättre?!
Ska slänga in mina vetetofflor i micron, sedan ta dom och krypa ner i sängen och läsa lite Stig Larsson.
Känslan av renhet ger en hur mycket energi och glädje som helst. Det är helt otroligt vilka under det kan göra på min överslitna kropp och själ.
Hur tusan skulle jag klara mig utan tvål, balsam och sköljmedel?


Hår

Dags att tvätta håret kanske!?
Har stått ut i hela sex dagar. Personligt rekord tror jag. Senast jag gick så länge utan att tvätta håret var nog när jag var barn och mor skötte sådant på en väldigt liten mig.
Jag har ju alltid velat tvätta håret flera gånger om dagen, vilket har bidragit till att det blir så slitet fort. Det har även blivit torrare genom att tvätta det ofta. Och nu när jag är arbetsledig (på obestämd tid) och inte håller på med några aktiviteter som kräver hjälm så försöker jag verkligen låta håret vila så mycket dom möjligt.
Men det är riktigt jobbigt. En av dom värsta känslorna som finns är ju otvättat hår..
Snart ska balsammetoden köras igen, måste dock få lite ordning på håret innan.

Nån som har nått tips för nått supermedel eller balsam som gör håret mjukt, otrassligt och lockarna fina?


Kvalité

Inser att kvalitén på alla bilder som läggs upp via mobilen är riktigt kass. Ska försöka få nån ordning på det, för just nu blir dom bara värre och värre. Skräpmobil!


Skor

Luna visade förresten upp sina nya skor idag som hon har fått av sin mamma. Dom är faktiskt megasnygga, och jag skulle vilja ha ett par till mig själv.
Dock ofantligt dyrt, tur att det finns reor. Jag skulle aldrig ha råd med vettiga skor till fullpris. Mins reebok som jag har använt sedan mitten av januari eller nått är sönderslitna redan. Jag verkligen hatar mina fötter, för jag måste ha extra stöd i skor för inläggens skull, dessutom slits skorna extra fort för att mina fötter inte är formade efter normala skor. Inläggen "bänder ut" skorna ganska mycket så man får bara stöd i någon vecka.. Nej fy, spendera 500-2000 kr på ett par skor varannan månad suger. Ont gör det också för den delen!

Lunas skor är i alla fall asgrymma och hon är riktigt stolt över dom, och visar gärna upp dom också för den delen!


Lunch

Det blev en lunch nere på pizzeria city i form av nån köttbit och pommes tillsammans med syster och systerdotter.
Luna fick ju självklart mat av oss, och hon bara öste i sig pommes. Barnet som vägrar mat och enbart äter grönsaker åt faktiskt nått annat idag. (En jäkla massa grönsaker också självklart.)
Hade däremot lite ångest över att ge henne så mycket "onyttigt" men det är bara bra om hon äter.

Efter det drog vi till systemet för lite spontanshopping, och Ica för att sedan gå hem och såga lite lister.
Luna var ganska nöjd med att kolla på barnprogram men vart lite uttråkad efter ett tag och fick diska och måls istället. I stort sett alla lister är klara till vardagsrummet nu, men jag väntar med hallen för jag tror att jag ska ha "enklare" lister där. Som passar bättre.
Nu har jag följt med dom hem och ska snart springa över till mor för att hämta min egna dammsugare!

Och ett grattis till syster som har fått lägenhet också!


Kontakt

Upptäckte jämt nyss att min lampkontakt har gått isönder. Så under väntandets tider så bestämde jag mig för att laga den. Superenkelt!
Gilla "ny" elektronik!


Hjälp

Min kära syster ska komma hit och hjälpa mig att hålla i listerna så dom går att såga. Dock är hon inte den snabbaste människan..
Luna kommer troligtvis med också. Hon kommer att bli sysselsatt med Svtplay medan vi sågar. Om hon vill. Vem vet, hon kanske redan är världens bästa snickare! Händige Manny var ju trots allt hennes idol bra länge.
Syster pratade på att käka lunch också. Så vi får se vad denna dag bjuder på!


Beslutsångest

Jag kan inte bestämma mig om iPaden jag köpte. Ska jag behålla den eller inte? Det känns som en extrem onödig leksak. Men en leksak jag väldigt gärna vill ha.
Ligger med asken fortfarande inplastad framför mig och försöker komma på olika anledningar varför jag faktiskt förtjänar den. Det går hyfsat, har i stort sett kommit så långt att jag vill behålla den. Däremot så det där lilla sista att slita av plasten öppna upp och faktiskt börja leka med den.
Ja, en surfplatta skulle verkligen göra mitt liv fulländat. Två datorer, en mobil och nu en surfplatta. En i varje rum, precis som det ska vara!
Jag ska klura en extra minut nu innan jag öppnar den..

Däremot är jag överlycklig över Frölundas vinst idag! Riktigt jäkla skönt! Nu står det 3-2 i matcher för Brynäs, och allting kan hända!



Kräftor

Jag blev sådär oerhört megasugen på kräftor. Och bestämde mig för att springa ner till Ica för att köpa en burk (hela hade varit lite godare, men dom är ju frysta) och inser att burken är svindyr. 211 kr kilot! Fyfan. Smart som jag va kom jag på att salladsbaren har kräftor och salladsbaren kostar bara 10:90 hektot. Tusen gånger billigare, och jag fick mig en rejäl kräftsallad!
Nu ska jag mumsa på den med P4-sporten Göteborg i bakgrunden.


Omöjligt

Det är näst intill omöjligt att såga dom där listerna bra. Vinkeln blir helt rätt. Men listerna är såpass långa att det är typ helt omöjligt att hålla i listen på plats samtidigt som man sågar. Så medan vinkeln till själva hörnet blir bra får jag även en liten vinkel på själva kapningen som ska vara 90 grader.
Jag krampar med händerna för att hålla listen på plats. Det kan väl inte vara rätt?
Jag har blivit tillsagd att inte kapa listerna innan utan gera först och sen ta längden, men hur tusan ska jag med två händer hålla lister på 4 meter på plats samtidigt som jag sågar?
Jag måste ha missat någonting, eller så har jag blivit ofantligt klen..
Om någon har en aning eller tips så hojta gärna till!


Gersåg

Idag ska jag faktisk få tummen ur och ta tag i listerna och bestämma hur jag ska göra med hallen. Jag har lallat runt alldeles för mycket redan.
Nu när jag typ vet hur jag ska göra så kommer det förhoppningsvis gå att komma igång. Igår insåg jag ju att jag faktiskt inte hade en aning om vad jag skulle göra när jag väl skulle börja. Men idag, då jäklar.
Sen blir det disk och efter det så kanske jag skulle ta och måls lite. Nu jäklar ska allt fixas!


Matematik

Jag skulle göra ett försök med att hjälpa mammas granne med matte.
Det var ju ett tag sedan jag läste kursen själv, så jag visste väl att jag inte kunde bidra till så mycket. Men att jag var så ringrostig som jag var trodde jag verkligen inte.
Massa krångligt och jävligt drygt. Jag förstår varför jag har valt allt glömma allting. Funderade ett tag på att läsa matte D men jag tror jag skippar det nu, för fy tusan för derivata!
Efter lite krånglande och tänkande kom vissa saker tillbaka, men bedömt av mina kunskaper idag är jag banne mig riktigt kass!
Förhoppningsvis var det kanske nått av mitt svammel och virrande som hjälpte lite i alla fall..


Söndagsmys

Listerna i lägenheten gav mig huvudvärk och jag kände att jag va tvungen att komma bort en sväng. Så jag gick hem till systeryster och sitter nu i soffan och myser med barnet.
Listerna är på tok för dryga att hålla på med en sån här dag. Ska förbi mor och fråga lite saker också. Förhoppningsvis blir det bra.


Lister

Har äntligen fått hit sågen och lite sättlim, så nu kan lister börja mätas och sättas dit.
Dock kan jag inte bestämma vad jag ska göra med hallgolvet. Om jag ska lyfta upp det och lägga om det eller om jag ska försöka med vax. Måste bestämma mig innan jag sätter upp listerna. Känns lite halvdrygt att sätta dit listerna och vaxet sen är skit. Men jag har ingen lust att ta upp golvet heller. För att göra avslutningen där sen är riktigt dryg då golvet går under både garderob och dörrfoder, vilket gör det superkrångligt att få in, och speciellt få det i position och på plats.
Jag ska springa ner till Ica och panta medan jag funderar på vad jag ska göra. Nu kommer dessutom farmor att bli glad. Hon hotade mig nästan till döds om jag skulle ha kvar panten nästa gång hon kom..


Alkohol

Jag drog iväg för att umgås med lite gamla vänner. Och även nya vänner. Några av oss drack vin, några öl, några kaffe och några cola. Jag tillhörde vinarna idag för en gångs skull. Vi drack, pratade minnen och bara umgicks
Jag och om andra tyckte att jag inte var direkt påverkad, att trots mina glas så var jag ganska klar och opåverkad.
Men nu när jag kom hem inser jag att jag visst är påverkad. Rummet har helt plötsligt börja röra sig. Lustig känsla. Från att vara klar till snurrig.
Nej, jag ska upp tidigt. Nu måste jag sova. Godnatt!



Ica

Jag kom just hem från A&K, och på vägen hem sprang jag inom Ica för att köpa cigg och ett refillkort till R. Självklart va det någon riktigt pöntad brud som stog ett par personer före mig i kassan och skulle springa fram och tillbaka för att hämta fler grejer. Hon tog en evighet på sig. Medan jag stog där och vänta kom det en man och ställde sig bakom mig, och jag bara känner hur jag måste kämpa med att hålla mitt maginnehåll kvar i mig för stanken från denna man är något så rutten så det finns inte. En blandning av avföring, svett och riktigt jäkla orent! Dessutom är han så kraftig så det är påfrestande för honom att stå upp och han står och flåsar mig i nacken. Han sträcker sig bakom mig för att plocka till sig tuggummin eller nått, men magen är så stor på han så att han nästan knuffar omkull mig med den (jag lovar, det är inte lätt att knuffa omkull mig).
Fy tusan, riktigt obehaglig upplevelse. Bara tanken av stanken får mig nästan att kräkas!


iPad

Jag skulle ju skjutsa mina kära vänner en sväng idag. Men först ville dom göra ett stopp på Elgiganten för att få pengar tillbaka på nån prisgaranti. Pengarna försvann direkt då både dom och jag köpte iPads.
Jag behöver nödvändigtvis inte någon, men jag vill ju ha en! Jaja, vi får väl se om jag snart börjar leka med den.

Nu ska jag i alla fall se sista perioden av hockeyn!


Far

Min kära far ringde förut och undrade om vi kunde åka och hämta min soffa idag. Jag behöver hans hjälp för han är en av dom med drag på bilen, dessutom har han jobbat som flyttgubbe så han är skitbra på att bära upp grejer, och er precis hur man ska göra! Det går supersmidigt att flytta när han är med. Han är hur effektiv som helst!
Dock ska ju jag iväg med mina vänner och fixa lite. Så jag vet inte om jag hinner till Sonnelids idag för att köpa soffan. Men behöver även sätta upp lister och far erbjöd sig att hjälpa med det också.
Normalt jobbar han eller håller på med sitt och är jättesvår att få tag på. Men ibland är jag en riktigt lyckligt lottad tjej!

Nu ska jag springa till bussen för att ta den till bilen.


Poker

Sprang iväg till kära vänner förut för att umgås, snacka skit, och bara vara förut. Min kära (lilla)syster var där också.
Efter mat slutade det med att vi drog igång en omgång poker i form av Chicago. Jag inledde självklart hårt och snoppade åt mig poäng. Men mina kära vänner och syster spelade självklart bättre och alla tre stog tillslut på utgång, och ensam kvar var jag på futtiga typ 20 poäng.
Typiskt min tur idag. Allt går åt skogen.
Trodde ju att jag i alla fall skulle ha tur i spel nu när kärleken är oförutsägbar. Min käresta är i sitt hemland och har varit ett tag. Jag vet inte när vi kommer ses igen och allt är sådär drygt ovetande.
Inte ens då kan jag ha tur i spel. Typiskt!

Nu ska snart sängläge intas då jag kanske ska upp och köra åt mina kära vänner imorgon.
Sov gott!


Humör

Humöret lättare lite med hjälp av rätt örongodis. Det är helt otroligt hur lugn, glad, och lättad man kan bli av musik.
Det kommer alltid att vara Misfits för mig.
Om jag är ledsen, gör dom mig glad.
Om jag är förbannad, blir jag lugn.
Om jag har huvudvärk, så försvinner den (till stor del åtminstone).
Om jag är besviken, blir jag positiv.
Om jag känner misslyckande, ger dom mig styrka.
Ja, Misfits skulle kunna rädda hela världen tror jag. Utan Misfits skulle nog inte mitt liv fungera.
Nu, när jag har ett duschdrapperi kan dom även följa med mig in när jag duschar. Det går inte att förklara på ett bra sätt om man inte har upplevt det själv. Men alla världens problem känns betydligt mycket mindre med tonerna från Misfits runt mig. Jag känner mig oövervinlig!

Till och med resten av denna kväll har en chans att bli bra!


Svordomar

Blir så galet arg och frustrerad på alla motgångar just nu. Förstår inte hur allting kan krångla, jävlas och bara vara megasvårt hela tiden.
Lyckan över det färdiga golvet fick inte vara länge. För den här skräpvärlden ska allt se till att jävlas till max så fort man ser ljuset i tunneln. Det ska gå åt helvete så fort man känner glädje. Det ska hoppas tillbaka till ruta -5 så fort man har passerat ruta 2.
Skräp!
Var på väg att röja upp och laga mat, men besvikelsen och irritationen gör att jag banne mig struntar i det. Jag ska hoppa in i duschen och försöka skölja av mig alla besvär, all idioti, all skit, allt krångel, alla motgångar, och bara längta efter en ny dag.

Fan!


Vardagsrumsgolv

Jag vann! Golvet är på plats, även "småbitarna" som var sådär lagom roliga att såga. Och det ser bra ut! Testade även med listen tryckt mot väggen och det är helt klart ett mycket väl godkänt arbete från min sida. Så jäkla gött! Jag vann över denna lägenhet ännu en gång.
Nu vet jag dessutom hur man lägger golv. Vad man ska göra och vad man inte ska göra.
Hurra för mig, jag är en bra tjej!
Jag är tusen gånger bättre än dårarna som byggt huset i alla fall. För dom har ju aldrig varit i närheten av en måttstock! Möjligt att dom missade alla mattelektioner i skolan också.
Känns i alla fall bra att mitt ojämna rum har golv överallt, och jag gjorde dessutom allting själv denna gång.
Det är inte så jättesvårt om man väl slipper dryga kanter (som jag hade i stort sett hela tiden) däremot är det satans drygt att hålla på och krångla med det. Rygg, knän och fotleder ( fotleder i mitt fall i alla fall) säger nu stopp.
Så för min del blir det nu några vändor upp till vinden och sedan matlagning, samt dusch.

Vilken himla bra dag idag blev!


Cleves

Fick ett samtal från kära systeryster förut som stod utanför med barnet och undrade om jag ville med och fika. Självklart ville jag det. Hannah säger ALDRIG nej till kaffe (det är också en av Guds gåvor till människan).
Det blev en prinsessbakelse på det också, mumsigt med grön marsipan! Barnet skulle ha en rosa dammsugare, och det fick hon.
Sedan gick vi iväg en vända till Ö-returen där vi hittade Turtles till barnet, en Donatello dessutom. Vilken glädje.
Måste säga att barnet är väldigt duktig. Hon frågade mamma om hon kunde få nått mer, och Sarah svarar att hon har ju redan fått två Turtles, att det räcker så. Och hon frågade inte mer, utan accepterade svaret. Riktigt duktig liten tös som inte tjatar.

Nu har det varit nog med raster för dagen. Nu ska vardagsrummet besegras!


Ägg

Jag har ju varit helt tokig i ägg dom senaste månaderna och har skippat vanligt pålägg på mackorna, och ätit skivat ägg istället.
Var och varannan dag hör jag från personer runtomkring att ägg är farligt, ägg innehåller för mycket kolesterol, ägg innehåller för mycket fett.
Så idag bestämde jag mig för att kolla om jag kan hitta någon info om det. (Jag har tidigare ignorerat det, eftersom farbror doktor sa till mig att det är ofarligt att äta ägg för min del, att jag är för ung för att kolesterolet skulle kunna vara skadligt.)
Under mitt sökande idag så hittar ja i princip inget om att ägg är onyttigt eller hälsoskadligt. Utan nästan överallt så står det att ägg är det nyttigaste livsmedlet vi har!
Det finns sjukt mycket att läsa om det.
Nu har jag i alla fall inte ångest längre över att jag äter 2 ägg om dagen!


Skinnflådd

Jag tog mig en dusch i väntan på den fjärde perioden och kände hur det verkligen svider på knäna, och inser att jag är inte bara ön och röd, utan skinnet är nästan helt avskavt över hela knäskålarna.
Jag kan helt ärligt säga att jag har lagt ner svett, blod och tårar i den här lägenheten. Vissa dagar är riktigt galna. Idag har det inte blivit sådär jättemycket gjort förutom golvet, men jag har haft besök, telefonsamtal och flera små raster. Jag behövde ta det lugnt efter allt som skedde igår.
Nu ska jag krypa ner med min pyjamas en kopp ingefära och citron, lyssna på hockeyn och sedan en runda med Stig Larsson!


Lägenhetsförsäljning

Ungefär så känns det nu. Med varje medgång kommer tusen motgångar. Golvet som gick hyfsat bra är superduperkrångligt nu. För mitt kära vardagsrum är ju inte en vanlig rektangel utan ena kortsidan är 6-6,5 cm kortare än den andra kortsidan. Vilket gör det tusen gånger krångligare nu när jag försöker avsluta. Har två bräder till som måste sågas. Behöver kanten på båda, ca 5mm i ena änden och 4 cm i andra änden, sådär lagom kul att såga när man är trött och det är mörkt. Så jag väntar med det tills imorgon, när det är ljust och jag är mindre trött. Jag måste vänta. Det är såpass mycket precision i det som är kvar och i mitt tillstånd så är det risk att jag förstör allting.
Nej, det kommer bli en tidig kväll idag, det behöver jag. Sitter och lyssnar på P4-sporten nu, och Frölunda leder med 3-2 just nu. Det enda bra som har hänt idag!
Förutom nu när kommentatorerna berättar att Per Ledin gör mål för Färjestad. Riktigt härligt att han har koll på att Per Ledin inte spelat i Färjestad på år. Ganska obetydlig felsägning, men den får mig ändå att le.

Fan!!! Där gjorde äckel-Brynäs mål och kvitterade. Nu är dagen skit igen.
Blä


Pyjamas

Jag ska byta om och fortsätta med mitt golvläggande. Dock är min pyjamas så jäkla skön att jag aldrig vill ta av mig den. Pyjamas och vatten måste vara Guds gåva till människorna!
Så fort golvet är klart så ska listerna upp, och sen, då jävlar ska det handlas möbler!



Fortsättning

Glömde ju nämna att min kära farmor var här och hjälpte till. Insåg det nu när jag öppnade datorn och såg ränder från trasan på den. Hon är en redig tant, tror även att hon va lika slutkörd som jag.
Jag däremot klumpade ju mig med min golvläggning. När allt förarbete väl var klart så började jag lägga på precis samma vis som vi gjorde i hallen. Första raden gick bra. Andra gick åt skogen eftersom sista biten hamnade under balkongdörren och gick inte att lyfta eller vinkla dom så jag kunde klicka i dom för att fodret till dörren gjorde det helt klart för trångt. Efter dörren kommer elementet, det är trångt där också, och endast med pyttesmå bitar går det att klicka i sista. Så istället för att klicka i bit för bit så måste jag lägga en hel rad (5,2 meter) och klicka i hela på en och samma gång i raden innan. Vilket ni kanske förstår är jävligt krångligt om man gör det ensam. Hade jag lagt dom från hörnet tvärs över, så hade jag haft en rak vägg och allting hade varit supersmidigt. Men varför göra det lätt när man kan göra det extramegasuperduperextremtkrångligt?
Livet är lite mer spännande såhär!

Nu ska jag krypa ner och se på O.C dricka ingefära och citron och mumsa på lite Marabou premium!


Tack älskade farmor för all hjälp idag! <3


Armhålor

Dagen har varit fullspäckad med sysslor. Jag har en helt ren lägenhet, ett halvt vardagsrumsgolv (dessutom är parketten under såpass ren så den skiner, mycket slit med den), helt tomt på smutstvätt, en hatthylla och massa annat har hänt. Jag är så trött och sliten nu, det verkligen känns att jag lever!
Jag har till och med ont i armhålorna..

Fy tusan


Tandläkare

Idag lyckades jag ta mig till tandläkaren på rätt dag. Slösade bort en timme igår. Men idag fick jag i alla fall komma in.
Jag trodde helt seriöst att besöket skulle ruinera mig. Men det va tokbilligt om jag ska vara ärlig. Dock ett hål, mellan två tänder, så hade jag skött min tandtrådning så hade jag klarat mig från det!
Dessutom fick jag en polering av framtänderna och mina bruna fläck samt kanten från senaste plastningen är borta från tanden. Bara den grejen va helt klart värt besväret att gå dit.
Dock till dom mest tråkiga nyheterna. Att sätta in stifttänder på mig (byta ut mina utslagna och rotfyllda tänder) kommer antagligen bli väldigt komplicerat och extremt dyrt då det är för trångt.
Jag har tänkt på det mycket nu den senaste tiden att jag verkligen vill spara ihop pengar och göra det. Men som sagt, det verkar inte längre möjligt. Så fläckiga och snea tänder för resten av mitt liv känns ganska tragiskt...


Sparbössa

Det är ju sådär lagom roligt att hålla på att greja i lägenheten. Och med tanke på alla grejer jag har som måste flyttas runt hela tiden när jag ska göra något så tappar man lusten och energin ganska fort. Dessutom så kräver mina satans grejer så oerhört mycket onödig tid, så jag pallar helt enkelt inte längre.
För att lätta upp stämningen och för att återvinna energin igen så bestämde jag mig för att pimpa min sparbössa!
Blev helt ok, mycket snyggare än innan.

Jag har ju alltid haft en förkärlek till Pringlesrör som sparbössa. I Västerås hade jag samma rör i tre år! I England gick jag till affären och köpte Pringles enbart för rörets skull.
Tillbaka i Sverige hade jag en vänlig pojkvän som slarvade och lämnade ett rör liggandes i sängen när han for till Skottland senast, vilket jag genast diskade ur och har numera prytt!


Jordgubbar

Här blev det jordgubbar till middag idag igen. Det är ju sådär supergott och oerhört enkelt att tillaga! Bara att skölja och knäppa av knoppen.
Är på tok för trött för att orka tillaga nått, dessutom med en rejäl lunch i kroppen behöver man inte så mycket mer.
Nu ska jordgubbarna smältas, och jag ska smaka på en bit 86-procentig choklad. Smakar nog ljuvligt som kontrast till jordgubbarna!


Suzuki

Har varit och hjälpt mina kära farmor att fixa bilen idag. Det va väl inget mekaniskt vi gjorde, men vi snyggade till den rätt ordentligt!
Han fick sig en ordentlig tvätt, dammsugning, nya mattor som jag klippte till, oljan och alla vätskor kollade, påfyllning av spolarvätska samt tryck i däcken påfyllt. Så nu rullar den gode ett bra tag till!
Farmor imponerar lite på mig, för hon kan inte kolla trycket i däckena själv, heller inte oljan. Men nog står hon i sommarstugan och slipar bort rost och behandlar bilen. Ja hon är riktigt go hon!
Som tack fick jag mat, köttbullar, mos och smörstekta kantareller. Jäklar så gott det var. Åt mig så mätt så jag inte kunde gå.
Dessutom åkte vi runt till massa möbelaffärer, och jag har troligtvis hittat soffan jag vill ha!
Imorgon kommer kära farmor hit och ska dola och hålla mig sällskap när aug lägger golv. Jag har det allt jäkligt bra!


Dexter

Om glädjen var stor över ett kylskåp som blir den tusen gånger större av att få veta att nästa säsong av Dexter är på g! Premiär den 30:e september och det kliar i hela kroppen redan!
Underbara älskade Dexter, du är magi!

Efter ett långt besök till tippen (förstår ärligt talat inte hur jag fick med allt i mors superstora bil) så va jag tvungen att åka hem och dammsuga bilen åt mamma. Som tack fick jag kaffe och dammsugare! Jag var dessutom TVUNGEN att hjälpa Tommy med att klyva ved, och jag kan ju gärna inte vägra efter all hjälp jag har fått.
Med vedklyvning, garberobssågning, tusentals vändor i trapporna med tunga och bökiga grejer, målning, ett jäkla kastande på tippen, och massa annat är jag helt färdig nu.
Ska ta en riktigt välförtjänt dusch och sen förhoppningsvis traska iväg till kära vänner!


Förresten, är det någon som vet någon riktigt bra restaurang i Karlstad, som säljer typ presentkort? :)


Ättika

Har ju haft en toalettskål som varit full av avlagringar, och har klorinat den till förbannelse, vilket inte har tagit bort allt. Klorinet fick bort mycket, men inte allt. Jag läste nånstans att ren ättika (24-procentig) skulle funka. Och jag lyckades till slut komma ihåg att köpa med en flaska hem. Slängde i 1,5 dl och lät det stå över natten, skrubbade lite, och vips hade jag en ren toalettskål!
Funkar skitbra!
Dock rådde den inte på silikonen Tommy på nått vis fått ner i toan, och lukten av klorin är att föredra. Men tusan så vitt det blev!


Glädje

Det är helt otroligt vilken glädje ett kylskåp kan ge. Jag har möjlighet att köpa mat som är större än ett smörpaket! Fy tusan vilken lycka! Däremot en mycket fattigare plånbok det ger är väl inte lika roligt..
Upptäckte mig själv med att gå och flina igår nere på Ica, lyckan av att kunna köpa riktig mat är enorm!
Nu ska jag fortsätta såga och städa, sen hoppas vi på tippen och blomplantering!


Hallgolv

Jag har äntligen ett golv i hallen, som inte är från 1952! Så jäkla gött! Tack Tommy för hjälpen. Nu är jag expert och fixar resten själv!
Dock måste jag bara få bort allt i vardagsrummet innan jag kan börja där. Frågan är vart jag ska göra av allting under tiden. Ska ringa mor imorgon och fråga om jag kan ta bilen till tippen en sväng imorgon. Har en hel del som måste dumpas. Och innan jag kan dumpa allt, måste jag först såga garderoben i bitar som kan gå in i en normal bil.
Nu försöker jag bara finna ork till sågandet. Förhoppningsvis hjälper ingefära och ger mig lite energi, i tid så jag kan bråka och föra oväsen innan det är för sent..


Kylskåp

Idag har jag äntligen lyckats köpa mig ett nytt kylskåp. Smart som jag är mätte jag inte bredden på det gamla och inser att det nya är för brett. Tur som jag har så skulle det precis gå in om jag tar bort "garderoben" den gamla stod i. Men det va lättare sagt än gjort. Efter mycket bråkande med gigantiska spik så lyckades vi få ut den, och på plats är det nya kylskåpet. Eller ja kombiskåp.
Hade inte klarat det utan kära vänner, så tack så himla mycket för hjälpen! :)

Nu är Hannah en trött och glad Hannah!


Nattning

Jag fick gå hem till kära syster förut för att passa barnet. Lilla Luna blev nästar sur på moster Hannah sådär runt 19:15 och tyckte att moster va på tok för seg när Luna ville gå och borsta tänderna. Och sedan när moster satte på henne pyjamas så försökte Luna övertala moster att åka till Ullared för att köpa mer mystrompor åt henne. Moster förklarade att det är lite för långt att åka dit, och då kontrade hon med att moster har tid på lördag. Då förklarade moster Hannah ytterligare en gång att det går inte, att det tar jättemånga timmar att åka dit. Och Luna svarar: men på lördag då!? Och moster säger att man måste åka jättetidigt på morgonen när alla sover och man kommer inte hem förrän jättesent på kvällen. Luna: men på lördag!?
Tror hon nämnde lördag cirka tio gånger innan hon gav sig. Supergo var hon!

Det är så himla mysigt att natta henne också, för hon är sp himla lugn och mysig (jag vet att du inte gillar ordet mys Sarah). Dessutom känns det så himla underbart i mig när hon är så rofylld när jag lägger henne. Att hon är såpass trygg som hon är med mig. Visserligen skulle hon väl somna med vem som helst när hon är trött, men man verkligen känner att hon trivs med att bli nattad med mig. Det känns jättebra, speciellt om det kommer fler tillfällen för då vet jag att det kommer funka galant.

Nej, nu ropar Kalle Blomkvist på mig!
Godnatt



Zlatan

Efter att ha läst "Jag är Zlatan" så har jag faktiskt helt ändrat uppfattning om Zlatan. Inte nödvändigtvis så att jag tycker speciellt bra om Zlatan som fotbollsspelare, innan var jag trots allt en anti-Zlatan.
Men nu börjar jag förstå personen Zlatan bakom alla framgångar. Jag har fått en hum om hans personlighet. Och jag kan helt ärligt säga att jag faktiskt för första gången i mitt liv år imponerad av fotbollsspelaren. Jag har även börjat förstå rekordsummorna som kretsat runt honom.
Hädanefter kommer jag att se på Zlatan med ett mycket mer öppet sinne än tidigare.
Utöver hur min uppfattning om Zlatan har ändrats så är boken grymt bra skriven (för mig åtminstone) för jag kunde inte slita mig ifrån den. Ju närmre slutet jag kom ju mer ångest kände jag, ni vet såndär ångest man känner när man läser en bra bok och inte vill att den ska sluta. Jag vill inte bara läsa om hans bakgrund och framgångar tills nu. Jag vill läsa om Zlatan i framtiden när hans storhetstid är över, hur fotbollen har ändrats på grund av honom.

Jag kan helt genuint säga att jag önskar honom en Champions League titel!



Ingefära

Har i en dryg veckas tid pimplat hackad ingefära blandat med pressad citron och kokande vatten. Nu bestämde jag mig för att faktiskt testa teet med samma ingredienser. Det var totalt smaklöst. Det hela slutade att jag stog och hackade i extra ingefära..
Jag vill ha mitt "te" såpass starkt så att ingefäran får magen att vrida och vända på sig när man dricker det.
Synd att det färdiga teet inte var någon hit. För det är lite halvkul och lagom drygt att stå och hacka och pressa färsk citron i.
Får se om jag får i mig resten av kopparna.
Nu ska jag i alla fall krypa ner med MIN Zlatan och pannlampan för att njuta den sista timmen av denna dag.

Tjolahopp


Telefon

Denna dag har inte varit det minsta produktiv. Jag har varit i telefon i stort sett hela dagen som känns det. 20 samtal än så länge idag, och ett par missade samtal, och en jäkla massa sms. Och nu har jag världens huvudvärk så här blir det inte mycket gjort. Ska försöka att få lite ordning imorgon. Samt tvätta! Har i och för sig massvis med grejer att använda. Men en tom tvättkorg och lukten av sköljmedel i hela lägenheten är efterlängtad!

Jag va ute en sväng nere i centrum förut och bilden utanför Pekås med semlor får det att vrida sig i magen på mig! Även när jag läser ordet på andra skyltar. Fyfan. Det dröjer nog många år innan jag kan äta semla igen!

Nu ska huvudvärken botas med lite ingefära och citron, samt Zlatan! (Han är så snäll som kommer till mig sådär efter Kroatien-matchen :P)


Röv

Har haft ont i vänster skinka hela dagen och har funderat på om jag sovit konstigt eller om det var massa trappspring igår, eller om jag suttit med vänsterbenet spänt under min ihopskruvning av IKEAs fina skåp.
Det slog mig jämt nyss att det troligtvis kommer från bowlingen, att jag spänner benet när jag bowlar. Har för mig att det har hänt förut dessutom.
Jävla klumpigt i alla fall, det är ganska drygt att ha ont i halva röven.
Nu ska jag leta golv och kylskåp och se ifall jag hittar något som faller mig i smaken för att sedan kanske bli färdig under detta veckoslut eller nästa vecka.
Efter det blir det full fart med jobb, hoppas jag.

PÖSSSSS

Diplom

Hela dagen har varit full med massor av aktiviteter och sysslor. Det började med att jag for in till stan för att möta upp farmor och Linn. Vi skulle bowla, käka och umgås på stan. Bowlingen för min del började riktigt jäkla uruselt och utan Linns staket för rännorna hade jag knappt fått en enda poäng. Men andra serien gick mycket bättre (lite mer som det brukar gå) och jag fick en del strikes och massvis med spärrar (utan att valla på staketet).
Dock gjorde min kära ickeläkande handled extremt ont och jag tvingades bowla med en 9. Kommer inte ihåg senast när jag va nere på ett såpass lätt klot.. Det va heller inte det värsta, utan under första serien kommer gubben som jobbar där ut med ett varsitt diplom till mig och Linn med våra namn på för att vi har deltagit i sportlovsbowling. Jag höll på att bryta ihop, ser jag verkligen ut att fortfarande ha sportlov?!
Det va liksom fyra år sedan jag hade ett riktigt sportlov. Hujedamej...
Efteråt käka vi pizza på nått Gina's eller nått, helt okej faktiskt. För att sedan vanda runt på stan. Efter det kom mor och plockade upp mig och vi for till Ikea. Badrumsmöbler stog högst på listan. Och allt jag va osäker på skulle passa passade skitbra, medan den enda hyllan jag va säker skulle passa passade inte. Så antingen bygger jag om benen på den eller så får jag lämna tillbaka den. Vi får se.
Badrummet är i alls fall superrent just nu. 50 spänn till den som hittar ett dammkorn därinne!
Nej, har massa att göra imorgon också så nu ska jag, tro det eller ej, krypa ner med Zlatan!


RSS 2.0