Lasse W

Det var en gång en flicka, som älskade hårdrock. Hon var inte speciellt gammal när hon började lyssna på denna gudomliga musik. Och hon var inte heller gammal när hon lärde sig att tanka musik från internet på sin dator. Och en dag då satt hon, hon skulle tanka lite Iron Maiden, för det va några få låtar som fattades för en komplett samling. Nedladdning klart. Och på med musiken. "Men vad är detta?" undrar flickan, "det här låter konstigt, men väldigt bra" tänkte hon och funderade över detta märkliga fenomen. Hur kunde Iron Maiden bli till en svensk lite mystisk basröst? Den enda förklarningen till detta som flickan fick var att hon fått hem helt fel låt och musik, det var Vinter över ån med Lars Winnerbäck. Flickan lyssnade om och om på låten, det gick inte att sluta, det var beroendeframkallande och alldeles magiskt. Flickan var kär.
Även om hennes kärlek till hårdrocken aldrig kommer släppa, så var det här något nytt, något underbart och alldeles sådär pirrigt som det är när man är nykär. Flickan tankade mer, och efter det bestod hennes samling av hårdrock och Lars Winnerbäck.

Och så hände det som så att flickan växte upp lite, och blev helt plötsligt kvinna. En kvinna som skulle jobba på Lasse's turnéspelning i Karlstad. Självklart sa hon, en gratis konsertbiljett och några timmars betalt. Inga problem. Så dagen börjar självklart med att kvinnan missar bussen, vilket händer rätt ofta nu för tiden. Men hon tar sig in till stora staden, näst intill i tid. Då möter hon upp en annan kvinna som hon bestämt träff med dagen innan. Och tillsammans anländer de till "arbetet". Det finns inget att göra. Men snart fanns det. Och det var full rulle. Tält skulle upp, kaffemaskiner skulle upp, porslin skulle upp, pyntas skulle det, och kvinnan var även tvungen att springa ut i rabatten och stjäla lite fina blommor från Karlstad Kommun för att ha som dekoration. Massa bänkar och bord skulle bäras fram och ställas upp. Springa mellan varmkök och kallkök. Jobba i kallköket, skala morötter, gröpa ur gurka, hämta mer saker, skiva gurka, riva ost, springa fram och tillbaka, riva ännu mer ost, osv. Till slut kommer kvinnornas överordnare. De ska få nytt jobb nu. Dom ska få jobba i alla logerna. I logerna, vilket rimligtvis måste innebära nära kontakt med Lasse W och hans prylar. Kvinnorna skyndar sig iväg för att äta för att sedan börja fixa åt självaste Lasse W. Det här är en av de bästa dagarna i deras liv.
Och i logen så får dom duka fram, göra fint, förse folket med öl, koka kaffe, förse dom med handdukar, ljuslyktor, tända alla ljus, diska Lasse's vinglas, hämta maten åt dem osv. Kvinnan kom även på att vi kunde lägga fram målarkritor och målarpapper åt Lasse. Det gjorde de. Kvinnorna speglar sig i Lasse's spegel i hans garderob. De va finare än någonsin i den spegeln. Sen gick det mest ut på att kvinnorna skulle allmänt hänga runt logerna och finnas i närheten ifall det behövdes något. Och Lasse han går där, förbi kvinnorna, som nu fått sällskap av ett tredje barn. Lasse går nära. Han är gudomlig. Kvinnorna och barnet kan höra hans röst. Sen börjar Lasse spela och sjunga och då är kvinnorna och barnet lediga, dom springer iväg för att kolla. Dom står ganska långt fram. Lasse kan trolla, han är magi. Sen ringer kvinnorna och barnets nya överordnare och säger att vi behöver städa lite i logen under hans spelning. Diska glasen, kanske fylla på dryck, koka nytt kaffe och sådär. De är så glada så några få minuter kan de missa, de gör ju det för Lasse's skull. När allt är fixat springer kvinnorna och barnet tillbaka till spelningen, och står långt fram igen. De knör sig lite. Kvinnan önskade att Miss Li kunde komma upp på scenen med Lasse och sjunga Om du lämnade mig nu, men hon verkar inte komma. Sen är allt slut, och kvinnorna och barnet springer in och står utanför logen. Lasse går förbi igen. Han är söt. Kvinnorna och barnet börjar städa i logen bredvid Lasse's. Lasse går igenom för att gå på toa. "Goddag, va fint ni gör det" säger Lasse till kvinnorna och barnet. Kvinnorna och barnet kissar nästan på sig av förtjusning. Han är så nära, kvinnan kan ta på han. Sen när han kommer tillbaka är det lite trångt så kvinnan får stå och trängas lite med Lasse innan han och hans vänner kan ta sig förbi. Kvinnan tycker om det, hon tycker det är mysigt att trängas med Lasse W. Sen åker Lasse. Och snart är kvinnorna och barnet färdiga, dom ska hem. Den andra kvinnan går hem och kvinnan och barnet sitter och väntar på bussen hem. Jättetrötta. Jättelyckliga. Kvinnan säljer en cigarett till en trevlig norrman för 100 kr. Det tyckte kvinnans plånbok om. Sen kliver kvinnan och barnet på bussen och åker hem. Morgonen vaknar kvinnan upp och läser NWT, Miss Li var visst där, hon sjöng visst Om du lämnade mig nu. Kvinnan är besviken. Kvinnan diskade Lasse's vinglas när han sjöng med Miss Li. Kvinnan hörde det inte ens. Kvinnan känner sig deprimerad. Men kvinnan blir snart glad igen. Lasse's hälsning på kvinnan var allt som behövdes. Lasse är allt. Lasse är MAGI!

jag skulle fastna i min ensamhet igen
om du lämnade mig nu

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0